The STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI issue article summary

The summary of the selected article appears at the bottom of the page. In order to get back to the contents of the issue this article belongs to you have to access the link from the title. In order to see all the articles of the archive which have as author/co-author one of the authors mentioned below, you have to access the link from the author's name.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA REFORMATA TRANSYLVANICA - Issue no. 2 / 2022  
         
  Article:   BOOK REVIEW: JONATHAN SACKS, KÉZ A KÉZBEN – ISTEN, TUDOMÁNY ÉS AZ ÉRTELEMKERESÉS. KÖNYV NÉPE KIADÓ, BUDAPEST, 2022. 404 OLDAL. ISBN 9786155637247.

Authors:  HOVER ZSOLT SÁNDOR.
 
       
         
  Abstract:  
Published Online: 2022-12-29
Published Print: 2022-12-30
pp. 310-314

VIEW PDF

FULL PDF


Van-e még létjogosultsága a hitnek a tudomány ugrásszerű fejlődésének évszázadában? A vallás vagy a tudomány adhat választ az élet igazi kérdéseire? Hihetünk-e Istenben úgy, hogy közben elfogadjuk a modern tudomány téziseit? Nagyjából ezek azok a fő kérdések, amelyekre a könyv szerzője igyekszik választ keresni és adni. Meglepő módon nem úgy tárgyalja az emberiség nagy kérdéseit, hogy közben szembeállítja egymással ezt a két világnézetet, ami a felvilágosodás kora óta homlokegyenest ellentmond egymásnak, hanem sajátos módon más kontextusba helyezi a kérdéseket. Sacks szerint a tudomány nem zárja ki a vallásos gondolkodásmódot, és fordítva.
 
         
     
         
         
      Back to previous page