The STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI issue article summary

The summary of the selected article appears at the bottom of the page. In order to get back to the contents of the issue this article belongs to you have to access the link from the title. In order to see all the articles of the archive which have as author/co-author one of the authors mentioned below, you have to access the link from the author's name.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA REFORMATA TRANSYLVANICA - Issue no. 1-2 / 2003  
         
  Article:   THE FUTURE OF CHRISTIAN THEOLOGY OR THE THEOLOGY OF THE FUTURE! / A KERESZTÉNY TEOLÓGIA JÖVŐJE VAGY A JÖVŐ TEOLÓGIÁJA!.

Authors:  NÓDA MÓZES.
 
       
         
  Abstract:  „Jósolni mindig nehéz, különösen, ha a jövőről van szó” – ezt a mondást Jacques Chirac francia államfőnek tulajdonítják. Én sem bocsátkozom jövendölésekbe. De az új évezred, az új század, a kihívások, a felgyorsult idő, mégis rászorítanak arra, hogy próbáljuk felmérni, mit kell tennünk az elkövetkezendő időben. Nem csupán azért, mert egyféleképpen ez ma elég divatos. Hanem azért is, mert nem lehet kitérni a feladat elől: a kereszténység üzenet! Ennek az üzenetnek a jövőben is jó hírként kell hangzania, és ezért felelősek vagyunk. A teológiának mindig az örök és a mindig új Istenről kell beszélnie. Ez a szépsége, és ez a nehézsége. A teológiák/teológusok feladata figyelni az idők jeleit, és a kor mai kérdéseire megadni a mai feleletet.  
         
     
         
         
      Back to previous page