Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   iFPH: CONTROLUL LA DISTANŢĂ AL SUNETULUI / iFPH: WIRELESS CONTROL OF SOUND.

Autori:  ADRIAN BORZA.
 
       
         
  Rezumat:  

Un sistem muzical interactiv este un instrument puternic pentru crearea şi interpretarea muzicii pe scenă. Îmbină diferite aparate şi programe, iar calculatorul este controlat printr-o suprafaţă miniaturală de control audio sau chiar printr-un telefon mobil, intermediat de un nano router pe unde radio. Muzicianul accesează nonliniar seturi de date de prelucrare a sunetului, reprezentate vizual pe ecranul tactil al telefonului mobil. Fără îndoială, flexibilitatea în alegerea seturilor de prelucrare constituie un avantaj când vorbim de creaţie spontană şi impovizaţie muzicală. Acest studiu se concentrează asupra programului creat în Max pentru conectarea dispozitivului Wi-Fi la programul de muzică iFPH.

Cuvinte cheie: muzică pe calculator, sisteme muzicale interactive, Max/MSP, unde radio, OSC, iFPH, Android, telefon mobil, nano router

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă