Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EPHEMERIDES - Ediţia nr.1 din 2006  
         
  Articol:   DENUMIRI DE ANIMALE CA ETALON AL COMPARAŢIILOR EXPRESIVE ÎN TEXTELE LITERARE ROMÂNEŞTI DIN SECOLELE AL XIX-LEA – AL XX-LEA .

Autori:  ANNA KUBASOVA.
 
       
         
  Rezumat:  STILISTICǍ SI MASS-MEDIA. Cu ocazia unei vizite pe care am fǎcut-o la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg, în toamna anului 2005, am stabilit un acord de colaborare între Departamentul de Limbi Romanice (Secţia de limba românǎ) al celebrei Universitǎţi din « Parisul de pe Neva » şi Catedra de Jurnalism a Universitǎţii « Babeş-Bolyai » din Cluj-Napoca. Acest acord se referǎ la schimbul reciproc de studenţi şi cadre didactice, la învitarea reciprocǎ la simpozioanele şi conferinţele organizate şi, nu în ultimul rând, la publicarea de studii şi articole în revistele noastre de specialitate. În acest context se înscrie studiul pe care domnişoara Anna Kubasova, doctorandǎ, cadru didactic la departamentul amintit al Universitǎţii din Sankt-Petersburg, îl publicǎ în Studia Ephemerides. (Ilie Rad)  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă