Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EPHEMERIDES - Ediţia nr.1 din 2006  
         
  Articol:   DOMINIQUE FERNANDEZ - JURNALIST, SCRIITORUL PALIMOSESTE-ULUI / DOMINIQUE FERNANDEZ - LE JOURNALISTE, PALIMPSESTE DE L`ECRIVAIN.

Autori:  SIMONA FURDUI.
 
       
         
  Rezumat:  Comunicarea doreşte să realizeze o paralelă între scriitura romancierului Dominique Fernandez şi cea a jurnalistului Dominique Fernandez. Articolele selectate au apărut în revista franceză Le Nouvel Observateur între 1993 şi 2005. Se va releva tematica articolelor comună cu cea a textelor de ficţiune: muzica clasică, în special cea de operă în articole de prezentare a diverselor spectacole de operă din Paris, muzica şi pictura rusă, figurile artistice ale marginalilor, îndeosebi homosexuali. Articolul conchide că scriitorul Fernandez se vede întotdeauna în spatele jurnalistului Fernandez, scriitura jurnalistică constituindu-se într-un palimpsest al ficţiunilor sale.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă