Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2015  
         
  Articol:   INDICELE DE MASĂ CORPORALĂ ŞI GRADUL DE ANXIETATE ÎN RÂNDUL STUDENŢILOR / ANXIETY LEVEL AND THE BODY MASS INDEX AMONG STUDENTS.

Autori:  NEGRU IOAN NICULAIE.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: ANXIETY LEVEL AND THE BODY MASS INDEX AMONG STUDENTS

Indicele de masă corporală și gradul de anxietate în rândul studenților. La ora actuală se vorbește, tot mai des, despre legătura dintre valorile indicelui de masă corporală și starea de sănătate a indivizilor. Valori crescute ale indicelui de masă corporală sunt adesea asociate cu boli cardiovasculare, cu dereglări în alimentație, ale imaginii/stimei de sine, și nu în ultimul rând cu valori crescute ale anxietății. Studiul de față își propune să evidențieze dacă, la nivelul studenților de anul I, există o corelație între valorile indicelui de masă corporală și gradul de anxietate al subiecților.

Cuvinte cheie: indicele de masă corporală, anxietate, studenți
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă