Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   INFLUENȚA VITEZEI DE EXECUȚIE A REPETĂRILOR ASUPRA FRECVENȚEI CARDIACE MAXIME ÎN ANTRENAMENTUL CU GREUTĂȚI / REPETITION SPEED INFLUENCE ON MAXIMUM HEART RATE IN WEIGHT TRAINING.

Autori:  VĂIDĂHĂZAN REMUS-CRISTIAN, IACOB HANȚIU, GABRIELA POP.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(3).20

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

VIEW PDF: REPETITION SPEED INFLUENCE ON MAXIMUM HEART RATE IN WEIGHT TRAINING

Influența vitezei de execuție a repetărilor asupra frecvenței cardiace maxime în antrenamentul cu greutăți. Modificarea vitezei de execuție a repetărilor este apreciată diferit de practicanții antrenamentului cu greutăți (Diniz, Martins-Costa, Machado, Lima, & Chagas, 2014), aspect discutat și de noi cu mulți practicanți cu care ne-am întâlnit în sălile de fitness. Ca urmare a observațiilor întreprinse am ajuns la concluzia că modificarea vitezei de execuție a repetărilor determină modificări ale altor factori implicați în programele de antrenament. Cercetarea s-a desfășurat în perioada 9 februarie - 19 aprilie 2015, în sala de fitness a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Obiectivul cercetării a constat în înregistrarea valorilor maxime ale FC la diferite viteze de execuție a repetărilor și analiza modelului de distribuție a acestora pe 3 tempouri diferite de execuție. Rezultatele obținute sugerează că vârfurile înregistrate pentru FC nu se înscriu 100% într-un anumit model de distribuție.

Cuvinte-cheie: antrenament cu greutăți, frecvență cardiacă, viteză de execuție, frecvență cardiacă maximă, model.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă