Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2017  
         
  Articol:   CICLISMUL MONTAN, IMPACT ȘI IMPLICAȚII ASUPRA ZONELOR NATURALE (STUDIU DE CAZ: PĂDUREA CODRIȘOR)/MOUNTAIN BIKE ACTIVITY IN NATURAL AREAS: IMPACTS AND IMPLICATIONS (CASE STUDY: THE CODRISOR FORREST PARK).

Autori:  HOREA ŞTEFĂNESCU, DAN MONEA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(2).18

Published Online: 2017-06-30
Published Print: 2017-06-30

VIEW PDF: MOUNTAIN BIKE ACTIVITY IN NATURAL AREAS: IMPACTS AND IMPLICATIONS (CASE STUDY: THE CODRISOR FORREST PARK)

Ciclismul montan, impact și implicații asupra zonelor naturale (studiu de caz: pădurea Codrișor). Se discută tot mai mult despre implicațiile biologice, fizice si sociale induse de MTB, ciclismul montan care tinde să devină unul din mijloacele de bază ale motricității “outdoor”. Şi pentru că zona de desfășurare a activității specifice este mediul natural, trebuie abordat principial modul în care traseele MTB afectează echilibrul natural al zonelor de interes. Principalul mod de investigare este axat pe prelevarea probelor de teren, furnizate de tehnica actuală(GPS). Datele obținute trebuie să permită aprecierea justă a impactului pe care amenajarea unui traseu (cu una sau mai multe piste) îl are in contextul afectării mediului natural.

Cuvinte-cheie: ciclism montan, arii naturale, impact, implicații
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă