Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   OPTIMIZAREA PROCESULUI DE SELECȚIE ÎN JOCUL DE FOTBAL LA COPII ÎN VÂRSTĂ DE 10-12 ANI / OPTIMISATION OF THE SELECTION PROCESS IN FOOTBALL GAME FOR 10-12 YEARS OLD CHILDREN .

Autori:  DAN MONEA, PAULA APOSTU.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: OPTIMISATION OF THE SELECTION PROCESS IN FOOTBALL GAME FOR 10-12 YEARS OLD CHILDREN

Optimizarea procesului de selecție în jocul de fotbal la copii în vârstă de 10-12 ani. Esența selecției constituie stabilirea unui diagnostic, a unei prognoze a evoluției viitoare în domeniul performanțelor sportive. Ca instrument de bază în această acțiune ne stau la îndemână testele. Referitor la domeniul sportului de performanță, aceste aspecte au fost dezbătute în cadrul mai multor reuniuni ale Federației Europene Pentru Sport și Activități Corporale, având ca obiective standardizarea testelor în domeniul sportului. Concluziile finale certifica întrebuințarea unanimă a testelor psihomotrice, adecvate grupei de vârsta cercetata. S-a propus stabilirea unor baterii de teste și analiza rezultatelor, pentru planificarea pregătirii sportive specifice vârstei.

Cuvinte cheie: selecție, jucător, teste, optimizare, rezultate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă