Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2022  
         
  Articol:   EVALUAREA JUCĂTORILOR PROFESIONIȘTI DE FOTBAL CU HUBER® 360 PENTRU EVITAREA ACCIDENTĂRILOR. / ASSESMENT FOR PROFESSIONAL FOOTBALL PLAYERS TO AVOID INJURIES, USING HUBER® 360.

Autori:  DORIN ALEXANDRU MUREȘAN, MARIANA ARGHIR, SERGIU-CORNELIU GAFENCU, EMILIA FLORINA GROSU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.67(1).07

Article history: Received 2022 February 13; Revised 2022 March 20; Accepted 2022 March 22; Available online 2022 May 5; Available print 2022 May 30.
©2022 Studia UBB Educatio Artis Gymnasticae. Published by Babeş-Bolyai University.
pp. 71-84

VIEW PDF

FULL PDF

Abstract: Evaluarea jucătorilor profesioniști de fotbal cu HUBER® 360 pentru evitarea accidentărilor. Acest studiu a investigat comportamentul motor a șase jucători de fotbal cu vârsta cuprinsă între 21 și 25 de ani. Jucătorii au fost examinați cu ajutorul platformei HUBER® 360 și a bateriei de teste funcționale, care conține testul de stabilitate, testul unipodal, testul limită de stabilitate, testul restricțiilor de mobilitate și testul de coordonare a membrelor superioare și inferioare pentru a obține informațiile necesare evitării accidentă¬rilor din timpul practicări sportului. Această cercetare este relevantă pentru jucă¬torii de fotbal, deoarece accidentările pot avea efecte negative de lungă durată dacă carențele de instabilitate nu sunt detectate la timp. Testarea preli¬mi¬nară cu ajutorul dispozitivului HUBER® 360 specializat în definirea capacităților de performanță ale fotbaliștilor și nu numai, prin recunoașterea caracteristicilor specifice sportivilor, este posibilă corectarea acestora și astfel îmbunătățirea performanțelor sportive. Datele colectate asupra unui astfel de grup de jucători de fotbal au implicații importante pentru acest sport și, prin urmare, pot fi folosite pentru a dezvolta metode și tehnici de antrenament pentru jucătorii implicați. Printre cei cercetați, se constată că trebuie utilizate sesiuni de antrenament care să corecteze și să scadă riscul de accidentări, dar este de asemenea posibil să se precizeze în ce direcții, poziții și ce viteze de mișcare trebuie evitate sau utilizate cu prudență.

Key words: fotbal, echilibru, HUBER® 360, accidentări fotbal
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă