Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2006  
         
  Articol:   EFECTE COLATERALE ASUPRA DEZVOLTĂRII MORFO-FUNCŢIONALE A SPORTIVILOR DE PERFORMANŢĂ GENERATE DE STIMULII DE ANTRENAMENT.

Autori:  URZEALĂ CONSTANŢA.
 
       
         
  Rezumat:  Efecte colaterale asupra dezvoltării morfo-funcţionale a sportivilor de performanţă generate de stimulii de antrenament. Prin prezenta lucrare ne propunem să identificăm eventualele modificări nefaste apărute la nivelul coloanei vertebrale ca urmare a practicării gimnasticii aerobice de performanţă. În acest sens, a fost ales un lot de subiecţi constituit din 7 gimnaste, legitimate la clubul sportiv ANEFS, Bucureşti, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. Ca metode de cercetare au fost utilizate observaţia, studiul de caz, somatoscopia, testarea computerizată Ergosim pentru stabilitatea coloanei vertebrale. Rezultatele obţinute au permis stabilirea unor programe de kinetoterapie care să înlăture efectele negative ale efortului specific şi să amelioreze starea de sănătate a gimnastelor.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă