Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2006  
         
  Articol:   MODALITĂŢI DE ABORDARE EXPERIMENTALĂ A ROLULUI FORŢEI EXPLOZIVE ÎN OPTIMIZAREA ÎNVĂŢĂRII APLICĂRII TEHNICILOR DE ARUNCARE.

Autori:  VODĂ ŞTEFAN.
 
       
         
  Rezumat:  Modalităţi de abordare experimentală a rolului forţei explozive în optimizarea învăţării aplicării tehnicilor de aruncare. Lucrarea trateazã pe larg urmatoarele probleme: 1. Importanta relatiei putere – forta – viteza 2. Metode pentru dezvoltarea fortei explosive Metode si procedee de dezvoltare a puterii maxime anaerobe si a detentei Metoda eforturilor explosive Metoda eforturilor mijloci 3. Mijloace pentru dezvoltarea fortei explozive Exercitii de baza pentru dezvoltarea fortei explosive a trenului inferior Exercitii de baza pentru dezvoltarea fortei explosive a trunchiului si bratelor 4. Conditiile derularii experimentuluiIn final putem concluziona ca urmându-se programul ce rezulta din graficele experimentului privind forta exploziva se constata contributia acestora asupra eficientei procedeelor si cresterea puterii, cunoscându-se ca forta si viteza au atins cote superioare fapta care a condus la rezultate superioare in cadrul competitiilor de nivel national si international. Analizant coeficientii de eficacitate a sportivelor privind dezvoltarea fortei explozive a trenului inferior, se constata o crestere semnificative in lunile anului 2004 cand s-au executat cate 2 sedinte specifice de pregatire saptamanala.Aceasta crestere se datoreaza seriozitatii sportivelor care au respectat cu strictete planurile individuale de pregatire. Metodele si mijloacele folosite, precum si cuantificarea acestora, au fost bine selectionate. Dezvoltarea fortei explozive a condus la perfectionarea elementelor si a procedeelor, determinand rezultate superioare in competitiile nationale, europene si chiar a celor mondiale. În paralel cu sustinerea sedintelor de pregatire pentru dezvoltarea fortei explozive, a testelor sustinute de sportive, pregatirea acestora s-a completat cu pregatire fizico-tehnico în cadrul lotului olimpic feminin.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă