Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 1997-1998  
         
  Articol:   ASPECTE ALE EFECTULUI ELECTRODERMAL ÎN ANTRENAMENTUL MENTAL DIN GIMNASTICA ARTISTICĂ / ASPECTS OF ELECTRODERMAL EFFECT IN MENTAL TRAINING FROM ARTISTIC GYMNASTICS.

Autori:  EMILIA FLORINA GROSU.
 
       
         
  Rezumat:  Obiectivul cercetării noastre constă în elaborarea unor metode de antrenament care includ în procesul complex de formare şi etape de natură psihologică (de imagistică mintală) şi elemente de biofeed-back privind controlul conştient al corelatelor neurofiziologice implicate în formarea reprezentărilor chinestezice complexe. Ipoteza experimentului constă în eficienţa formării reprezentărilor chinestezice care se reflectă în corelatele neurofiziologice ale antrenamentului imagistic şi în faptul; că sportivii cu rezultate superioare în antrenamentul imagistic au conductibilitatea electrică a pielii mult diferită de cea a subiecţilor care nu au participat la antrenamentul imagistic.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă