Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.3 din 2014  
         
  Articol:   STATISTICAL PROCESSING AND DYNAMIC MODELING OF AN ALCOHOLIC FERMENTATION PROCESS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   The experimental data obtained in this research work were used in combination with the response surface planning method, modeling and simulation to determinate the variables with major influence on the length of an alcoholic fermentation process. Then, based on the periods according to yeast cells physiological phases a non-linear, dynamic mathematical model for the same process was developed. This model involves equations corresponding to physiological phases of yeast cells, heat transfer equations and the dependence of kinetic parameters on temperature.

Keywords: alcoholic fermentation process, response surface method, dynamic model
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă