Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2018  
         
  Articol:   OMILIA CA SURSĂ PENTRU LIMBAJUL ORAL: TIPOLOGIE, METODOLOGIE ȘI IPOTEZE / LE SERMON COMME SOURCE DE LANGUE ORALE: TYPOLOGIE, MÉTHODOLOGIE ET HYPOTHÈSES.

Autori:  CINTHIA MELI.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2018.2.06

Published Online: 2017-05-15
Published Print: 2017-05-30
pp. 87-112

FULL PDF

Omilia ca sursă pentru limbajul oral: tipologie, metodologie și ipoteze. Deși disponibile în număr considerabil în instituții publice și private, omiliile tipărite sau în manuscris din perioada modernă europeană încă nu sunt considerate o sursă demnă pentru studiul diacronic al limbajului oral. În acest articol, propunem o primă tipologie a omiliilor din punctul de vedere al discursului oral pentru care au fost concepute, pornind de la studierea manuscriselor și a tipăriturilor păstrate la Biblioteca din Geneva. În al doilea rând, definim o serie de criterii ierarhice pentru selectarea corpusului de texte potrivite studierii diacronice a discursului oral. În al treia rând, formulăm trei ipoteze ce vor fi explorate într-un studiu ulterior al corpusului. 

Cuvinte cheie: omilie, omilii manuscrise, omilii tipărite, oralitate, scriere oralizantă, oralitate reprezentată.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă