Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2022  
         
  Articol:   FACTORII RAȚIONALI ȘI EMOȚIONALI AI ESTETICII MUZICALE ȘI INTERPRETATIVE / RATIONAL AND EMOTIONAL FACTORS OF MUSIC AND PERFORMANCE AESTHETICS.

Autori:  VІTALІI ZAIETS, OKSANA ZAIETS.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2022.2.13

Published Online: 2022-12-20
Published Print: 2022-12-30
pp. 231 – 244

VIEW PDF

FULL PDF

Abstract: Sarcina principală a cercetării este definirea și analiza factorilor psihologici, care depind nu numai de formarea, ci și de îmbunătățirea independentă a trăsăturilor deja dobândite ale aptitudinilor muzicale, inclusiv a celor care permit muzicianului interpret să influențeze propria sferă emoțională, să o țină sub control constant, să se adapteze la temperamentul înnăscut și la aptitudinile deja formate în procesul de formare profesională și de practică a interpretării. Analiza acestor factori este cea care face posibilă recomandarea căilor și metodelor de creare a unui stil individual al activităților de concert ale unui muzician, precum și autoperfecționarea constantă a abilităților sale, care este necesară pentru un muzician interpret. Procesele de asimilare emoțională și rațională prezentate spre analiză ca factori inițiali ai activității creatoare formează relația estetică a individului cu realitatea în mod direct prin subiectul comunicării active cu arta (muzicală și instrumentală, în special).

Key words: proces de performanță, psihologie, estetică, motivație, factori raționali și emoționali.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă