Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2022  
         
  Articol:   RESCRIEREA ȘI RECREAREA "BALETULUI FRANCEZ AL TIMPULUI" (1654): CUNOȘTINȚE, SURSE ISTORICE ȘI STRATEGII CREATIVE / RE-WRITE AND RE-CREATE THE FRENCH “BALLET DU TEMPS” (1654): KNOWLEDGE, HISTORICAL SOURCES, AND CREATIVE STRATEGIES.

Autori:  CHRISTOPHE ALVAREZ.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2022.2.02

Published Online: 2022-12-20
Published Print: 2022-12-30
pp. 29-55

VIEW PDF

FULL PDF

Abstract: Acest articol discută procesul de reconstituire de către autor a "Ballet du Temps", unul dintre marile balete de curte ale secolului al XVII-lea francez, dansat de regele Ludovic al XIV-lea în 1654, care a rămas parțial copiat de Philidor. Vioara 1 fiind singura rămășiță din ceea ce a fost acest balet, articolul prezintă problemele ridicate în timpul rescrierii muzicale, în special formularea armonică, instrumentarul, ornamentele, printre altele. Studiul amintește, de asemenea, de diferențierea estetică fundamentală dintre dansurile de Balet (numite Entrées și Airs în partitură) și dansurile de societate, ceea ce, în contextul reconstrucției coregrafice, implică o abordare flexibilă în care exprimarea dramaturgiei intrării este centrală.

Key words: balet de cour, recreere, secolul al XVII-lea francez, studiu de performanță
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă