Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   FRECVENȚA PRACTICĂRII ACTIVITĂȚILOR FIZICE ȘI SPORTIVE ȘI STIMA DE SINE LA STUDENȚI / FREQUENCY OF PRACTICING PHYSICAL AND SPORTS ACTIVITIES AND THE SELF-ESTEEM IN STUDENTS.

Autori:  GABRIELA POP, HOREA POP.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(3).25

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

VIEW PDF: FREQUENCY OF PRACTICING PHYSICAL AND SPORTS ACTIVITIES AND THE SELF-ESTEEM IN STUDENTS

Frecvența practicării activităților fizice și sportive și stima de sine la studenți. În lucrarea de față se urmărește influența pe care o are practicarea activităților fizice și sportive asupra stimei de sine în rândul studenților din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În acest scop, au fost aplicate 465 de chestionare la studenți din 13 facultăți. Respondenții au avut vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, majoritatea având vârsta cuprinsă între 19 şi 21 de ani. Datele statistice au fost prelucrate cu ajutorul programului de analize statistice SPSS 20, iar pentru realizarea reprezentărilor grafice am folosit programul Microsoft EXCELL, versiunea 2007. Percepția studenților despre propria persoană conturează o imagine mai degrabă pozitivă legată de modul în care respondenții se auto-percep și se stimează. Analiza influenței unei participări mai frecvente sau mai rare în activitățile fizice și sportive arată că există o diferență semnificativă între scorurile medii ale stimei de sine măsurate pe întregul eșantion. În funcție de sex, s-a constatat o diferențiere între fete și băieți, datele sugerând că fetele care au raportat o stimă de sine mai mare se implică mai frecvent (de câteva ori pe lună sau de câteva ori pe săptămână sau zilnic) în activități motrice, iar dintre băieți, doar cei care practică foarte frecvent (de câteva ori pe săptămână sau zilnic) au raportat o stimă de sine mult mai mare.

Cuvinte-cheie: stima de sine, activități fizice, gen, studenți, frecvența practicării activităților fizice.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă