Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2017  
         
  Articol:   STRATEGII INSTITUȚIONALE DE CREȘTERE A NIVELULUI FORMEI FIZICE A ANGAJAȚILOR. INTRODUCERE/STRATEGIES FOR INCREASING THE PHYSICAL FITNESS OF EMPLOYEES IN THE WORKPLACE.

Autori:  RADU-TIBERIU ȘERBAN, ALIN MARIUS BACIU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(2).19

Published Online: 2017-06-30
Published Print: 2017-06-30

VIEW PDF: STRATEGIES FOR INCREASING THE PHYSICAL FITNESS OF EMPLOYEES IN THE WORKPLACE

Strategii instituționale de creștere a nivelului formei fizice a angajaților. Introducere. Industrializarea și dezvoltarea societății moderne au condus la o modificare a comportamentului motric uman. Sarcinile fizice la locul de muncă au devenit din ce în ce mai mai mici și mai puține, pe măsură ce uneltele moderne au fost inventate, iar în unele cazuri sarcina a fost preluată în totalitate de mașini și roboți. Din păcate, munca de birou fiind o activitate sedentară, problemele de sănătate cauzate de aceasta au început să ne preocupe ca societate. Metode. Această scurtă trecere în revistă a literaturii de specialitate a fost făcută rezumând informația provenită din articole de cercetare eligibile, rezultate din căutarea cuvintelor cheie în bazele de date științifice. Rezultate. Autorii cercetărilor oferă în studiile lor multiple motive pentru care firmele ar trebui să implementeze strategii de creștere a fitnessului angajaților și dau exemple de intervenții cu succes precum: implicarea angajaților în concursuri cu tematică relaționată cu sănătatea, oferirea de acces gratuit sau subvenționat la cluburi sportive, implementarea exercițiilor fizice în programul zilnic de muncă sau recompensarea participării la programele de sănătate ale firmelor. Concluzie. Lipsa exercițiului fizic afectează sănătatea angajaților sedentari și astfel productivitatea lor și cauzează, de asemenea, alte probleme de natură economică, socială și psihologică. În contextul actual, promovarea strategiilor de implementare a exercițiului fizic la locul de muncă este necesară. Aceste acțiuni sunt benefice nu numai pentru angajați și angajatori, ci și specialiștilor în educație fizică și sport întrucât astfel de acțiuni vor crește în final și numărul de locuri de muncă pentru aceștia.

Cuvinte-cheie: fitness fizic, loc de muncă, strategii, angajați, sedentari
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă