Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2016  
         
  Articol:   PUTEREA DEZVOLTATĂ DE SPORTIVII DE JUDO ȘI CONTROLUL NEUROMUSCULAR LA VITEZE MARI DE EXECUȚIE. / POWER OUTPUT OF JUDO ATHLETES AND HIGH-SPEED NEUROMUSCULAR CONTROL.

Autori:  EMILIA FLORINA GROSU, DAN MONEA, GHEORGHE MONEA.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: POWER OUTPUT OF JUDO ATHLETES AND HIGH-SPEED NEUROMUSCULAR CONTROL

Puterea dezvoltată de sportivii de judo și controlul neuromuscular la viteze mari de execuție. Introducere: Mușchii sunt principalul motor în cadrul sistemului locomotor. Activitatea lor este crucial pentru performanța sportivă. Puterea generată de aceștia permite atingerea unei performanțe ridicate. Creșterea puterii generată este esențială pentru performanță constantă în timp. Consistența energetică este vitală pentru un control neuromuscular consistent al tehnicii. Ipoteză: O perioadă de antrenament fizic specific influențează puterea generată și controlul tehnicii la viteze mari de execuție. Metode și Materiale: 17 subiecți de gen feminin din cadrul Lotului Olimpic al României de Judo categoria Juniori cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani au participat la studiul nostru. Covorul de sărituri MGM-15 a fost folosit pentru testele de putere generată și pentru măsurarea variabilității energetice. Rezultate: Nu a fost identificată o diferență semnificativ statistică între valoarea inițială și finală a puterii dezvoltate. S-a identificat o corelație semnificativ statistică între valorile puterii dezvoltate înainte și după perioada de antrenament. Concluzii: Perioada de antrenament fizic în care au fost integrați subiecții a avut un impact asupra modului în care puterea dezvoltată crește sau scade comparativ cu valoarea inițială datorită corelației dintre aceste momente. Controlul tehnicii la viteze mari de execuție pare să nu fi fost influențată de perioada de pregătire fizică, cu toate acestea am identificat câteva posibile cauze pentru acest rezultat.

Cuvinte cheie: judo, putere, viteză, control neurmuscular, tehnică
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă