Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2023  
         
  Articol:   IMPLICAȚII BIOMECANICE ȘI TERAPEUTICE ALE LOCALIZĂRII ANATOMICE A PUNCTELOR TRIGGER MUSCULARE / BIOMECHANICAL AND THERAPEUTIC IMPLICATIONS OF THE ANATOMICAL LOCATION OF TRIGGER POINTS.

Autori:  BOGDAN-ALEXANDRU HAGIU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.68(1).10

Received 2023 February 08; Revised 2023 April 21; Accepted 2023 April 24; Available online 2023 May 30; Available print 2023 June 30.
pp. 105-110

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Acest articol stabilește corelațiile existente între localizarea anatomică a punctelor trigger musculare și capacitatea acestora de a afecta mobilitatea articulară. Mușchii situați profund, ca de exemplu brahialul și piriformul, nu au consecințe biomecanice articulare atunci când conțin puncte trigger, dar sunt mai dificil de abordat terapeutic, în sensul că necesită injectarea de anestezice sau antiinflamatorii, manevra fiind ghidată ultrasonic. Teoretic, pacienții cu artrită sunt mai expuși de a fi afectați de astfel de puncte trigger. Afecțiuni biomecanice cervicale sau temporo-mandibulare sunt provocate de punctele trigger din trapez, respectiv sternocleidomestoidieni.

Cuvinte cheie: durere miofascială, hipomotilitate articulară, brahial, piriform, artrită
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă