Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2023  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND PERSOANELE VÂRSTNICE CA RESURSĂ ÎN SOCIETATE ȘI ÎN FAMILIE / STUDY ON ELDERLY PEOPLE AS RESOURCE IN SOCIETY AND FAMILY.

Autori:  GHEORGHE SABĂU, EVA ACQUI.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.68(1).03

Received 2022 October 18; Revised 2022 November 21; Accepted 2023 November 22; Available online 2023 May 30; Available print 2023 June 30
pp. 23-30

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Studiu privind persoanele vârstnice ca resursă în societate și în familie. În această lucrare, interesul nostru a fost de a identifica posibilitățile de utilizare a persoanelor vârstnice ca resursă umană în familie și în societate, luând în considerare tendința actuală de înlăturare a stării de dependență a persoanelor vârstnice, oferind soluții pentru a identifica unele roluri sociale active, care să-i mențină în activitate, valori promovate de teoria activității. Căutând în bibliografia de specialitate, am observat că aceasta nu ne oferă prea multe date despre nevoile sociale și culturale ale pensionarilor, despre petrecerea timpului liber al acestora, date care să ne ajute în a găsi soluții pentru creșterea calității vieții. Am încercat și în mare măsură am reușit să promovăm activități care să ducă la o „îmbătrânire cât mai activă”, astfel încât aceste persoane la nivel comunitar și teritorial să rămână active cât mai mult timp.

Cuvinte cheie: pensionari, familie, activitate, societate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă